Trafic blocat temporar din cauza mai multor copaci cazuti pe carosabil in judetul Suceava

Mai multe căderi de arbori pe carosabil au fost semnalate prin SNUAU 112, noaptea trecută, în zone montane ale judeţului, din cauza vântului care s-a manifestat puternic, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Primul apel s-a înregistrat la 22:43 şi anunţa blocarea traficului în Pasul Palma, din cauza unui arbore căzut pe partea carosabila. La fata locului a intervenit un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, care a tăiat şi degajat copacul, eliberând traficul rutier (ora 23:40).

La ora 22:45, Dispeceratul pompierilor militari a fost anunţat despre tamponarea a doua autoturisme, eveniment asociat cu căderea unui arbore pe carosabil, pe raza comunei Cârlibaba. Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit şi a degajat arborele, iar misiunea la faţa locului s-a finalizat la ora 0:00.


Tot la ora 22:45, pompierii militari de la Punctul de Lucru Crucea au degajat un alt arbore căzut, ce bloca partea carosabilă, pe raza localităţii Crucea. Misiunea s-a finalizat la ora 23:15.

Acelaşi echipaj a intervenit şi la ora 1:41, când mai mulţi copaci şi crengi au căzut pe carosabil şi pe liniile de electricitate, pe DN 17B, între localităţile Crucea şi Holda. Pompierii militari de la Punctul de Lucru Crucea au finalizat misiunea la faţa locului la ora 3:16.

Echipaje ale SDN Câmpulung Moldovenesc şi ale SVSU Cârlibaba au intervenit pentru îndepărtarea de pe carosabil, în localitatea Cârlibaba, a unui arbore căzut, în jurul orei 3:25. Traficul a fost eliberat la ora 5:00.


Ultima intervenţie, solicitată prin SNUAU 112, s-a înregistrat la ora 3:51. Un echipaj al SVSU Vatra Moldoviţei, împreună cu lucrători de la Drumuri Judeţene, a eliberat carosabilului blocat de un arbore, pe raza localităţii Vatra Moldoviţei. Misiunea echipajelor s-a finalizat la ora 4:40, când traficul a fost redat circulaţiei.

Advertisement