Un contrabandist si-a abandonat mașina burdușită cu tigari pe un câmp ca să scape de polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Iași

În data de 11 mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani împreună cu colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, acţionând în vederea valorificării unor informaţii, au organizat o acţiune punctuală pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă, în zona de competență.

Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orelor 02.30, în localitatea Mihălăşeni, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism suspect a fi implicat în contrabanda cu ţigări. La vederea poliţiştilor de frontieră, şoferul autoturismului a întors brusc maşina, motiv pentru care colegii noştri au pornit în urmărirea autoturismului.

Ca urmare a activităţilor poliţieneşti desfăşurate, în scurt timp, au fost depistate două colete cu ţigarete precum şi autoturismul urmărit, în extravilanul localităţii Mihălăşeni . La inventarierea coletelor, a fost descoperită în total cantitatea de 14.400 de ţigarete (720 de pachete), în valoare de 8.640 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării şi autoturismul în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun

Advertisement