Politistii de frontiera din cadrul ITPF Iasi au confiscat scule electrice in valoare de 10.000 de euro

În data de 25 februarie 2023, în jurul orei 00.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași au oprit în trafic, pe D.J. 253, pe raza localității Băleni, județul Galați, o autoutilitară, condusă de un cetățean român, în vârstă de 44 de ani.

La controlul polițienesc efectuat, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperite mai multe unelte electrice utilizate în construcții, care nu prezentau urme de uzură, păreau a fi noi și pentru care persoana care le transporta nu deținea documente legale.

Cu privire la cele constatate, conducătorul a declarat că instrumentele au fost achiziționate de la un cetățean român, cu reședința posibil pe raza localității Fârțănești, unde s-a întălnit cu acesta, în urma vizualizării unui anunț de pe o platformă informatică de profil. A plătit suma cerută în anunț și urma să folosească o parte dintre unele și pe altele să le recomercializeze. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre proveniența acestora.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică ale uneltelor electrice și presupunerea rezonabilă că ar putea fi bunuri rezultate în urmă săvârșirii unor activități ilicite, instrumentele în valoare de 48.000 de lei au fost reținute pe bază de dovadă și indisponibilizate, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Advertisement