Un barbat de 32 de ani cautat de autoritatile franceze pentru ca a furat catalizatoare de 1 milion de euro a fost retinut de politistii din Bacau

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu luptători pentru acţiuni speciale şi criminalişti, au efectuat două percheziţii domiciliare, în localitatea Gârleni, pentru punerea în executare a unui mandat european de arestare într-un caz de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, fapte comise în Franţa.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău a precizat că la una dintre locaţiile percheziţionate a fost identificat un bărbat în vârstă de 32 ani, bănuit de comiterea faptelor şi posesor al mandatului european de arestare.

„În fapt, autorităţile judiciare franceze efectuează cercetări cu privire la faptul că, în noaptea de 23/24 noiembrie 2019, pe raza unei localităţi franceze, ar fi fost comis un furt de 55 de catalizatoare auto în dauna unei întreprinderi specializată în amenajarea de vehicule. Până în prezent, autorităţile judiciare din Franţa au identificat un număr total de 110 infracţiuni de furt, ce reprezintă circa 500 de catalizatoare, cu un prejudiciu total evaluat la mai mult de un milion de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce prezintă interes în acest dosar.

Suspectul a fost condus la sediul IPJ Bacău, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis pe numele său.

Advertisement